جستجو برای:
  • صفحه اصلی
  • رسانه تخصصی
    • مقالات
    • اخبار
    • پادکست تِرَن
    • ویدئو
    • چک لیست
    • کتابچه آموزشی
  • منتورینگ تخصصی
  • مَکتَب‌خونه کاسِبی
  • آموزش کاربردی
    • آموزش اقتصاد رفتاری
    • سبقت طولانی ترین سریال آموزشی ایران
  • عضویت ویژه
  • لایو آموزشی
    • برنامه آموزشی اکوتاک
 
  • 02172418666
  • info@drsamankheradmand.com
  • پویش راه‌حل
  • بیوگرافی دکتر سامان خردمند مهر
دکتر سامان خردمند مهر
  • صفحه اصلی
  • رسانه تخصصی
    • مقالات
    • اخبار
    • پادکست تِرَن
    • ویدئو
    • چک لیست
    • کتابچه آموزشی
  • منتورینگ تخصصی
  • مَکتَب‌خونه کاسِبی
  • آموزش کاربردی
    • آموزش اقتصاد رفتاری
    • سبقت طولانی ترین سریال آموزشی ایران
  • عضویت ویژه
  • لایو آموزشی
    • برنامه آموزشی اکوتاک
0

ورود و ثبت نام

بلاگ

دکتر سامان خردمند مهربلاگمقالاترهبری کسب‌ و کارطراحی برنامه رهبری

طراحی برنامه رهبری

29 مهر 1403
ارسال شده توسط دکتر سامان خردمند مهر
رهبری کسب‌ و کار
253 بازدید

چطور طراحی برنامه رهبری را انجام دهیم؟

برنامه توسعه رهبری طرحی دقیق از توسعه حرفه ای و فعالیت های یادگیری است که قرار است در یک دوره زمانی معین در آن شرکت کنید که هدف برنامه رهبری بهبود توانایی های رهبری شما است.

مهم است که برنامه توسعه رهبری شما به خوبی نوشته شده باشد، که می تواند به تلاش، تفکر ساختاریافته و همکاری نیاز داشته باشد. فقط یک برنامه خوب فکر شده برای تغییر واقعی موثر خواهد بود. اگر آن را درست نوشته باشید و آن را در جایی نگه دارید که اغلب آن را ببینید، انگیزه بیشتری برای استفاده از آن خواهید داشت.

اگر هنگام ایجاد طرح خود وقت بگذارید، با سندی خاص و شخصی سازی شده برای سبک و نیازهای شما از طرف مقابل بیرون می آیید – و واقعاً انگیزه دهنده خواهد بود زیرا می دانید که به شما آموزش جالبی می دهد. مهارت های ارزشمندی داشته باشد و شما را از شغل خود راضی تر کند.

در زیر، یک فرآیند ساده برای آموزش نحوه ایجاد یک برنامه توسعه رهبری را خواهید دید.

نوشتن برنامه رهبری و توسعه

مرحله 1. اهداف توسعه اولیه خود را بنویسید

برخی از افکار را در مورد اینکه چرا می خواهید یک برنامه توسعه رهبری ایجاد کنید یادداشت کنید. ممکن است در ابتدای حرفه رهبری خود برنامه ای بنویسید تا خود را برای نقش های سطح بالاتر آماده کنید. در میانه‌ی کارتان، برنامه‌تان می‌تواند شما را به سمت مهارت‌های بیشتر و شبکه‌های گسترده‌تر هدایت کند. اگر به یک موقعیت مدیریتی در سطح بالا رسیده اید، یک برنامه توسعه رهبری می تواند به شما کمک کند تا با بالاترین پتانسیل خود به عملکرد خود ادامه دهید، نوآوری را رهبری کنید و بهترین فرصت ها را برای سازمان خود بیابید. یا ممکن است این طرح را صرفاً برای رسیدن به آخرین روندهای رهبری، آموزش با آخرین فن آوری ها یا اصلاح یک مشکل عملکرد شناخته شده بنویسید.

صرف نظر از جایی که در شغل خود هستید، یک برنامه توسعه رهبری نیز می تواند به شما کمک کند تا مهارت های خاصی را که برای غلبه بر مشکلاتی که با آن مواجه هستید، بیاموزید. فقط درک کنید که هر آنچه در این مرحله بنویسید ممکن است بعداً تغییر کند، زیرا با تکمیل مراحل بعدی، اطلاعات بیشتری در مورد خود خواهید یافت.

مرحله 2. ویژگی های رهبران بزرگ را مطالعه کنید

گام بعدی در نوشتن برنامه توسعه رهبری، الهام گرفتن از ویژگی ها و ویژگی های رهبران بزرگ است. از آنجایی که زندگی نامه ها و سایر مطالب به راحتی در دسترس هستند، می توانید ویژگی های رهبری را ببینید که به طور مداوم در طول تاریخ بشر ارزشمند و مؤثر بوده اند.

فهرستی از رهبران بزرگ مورد علاقه خود را بنویسید. سپس، ویژگی‌های اصلی رهبری را که هر کدام نشان می‌دهند، بنویسید. در نهایت، تمام توانایی ها، کیفیت ها و شایستگی های این رهبران را در یک لیست جمع آوری کنید.

این فهرست نهایی تصویر شما از نوع رهبری است که آرزو دارید تبدیل شوید. ویژگی‌ها و مهارت‌هایی مانند صداقت، ارتباط، بینش، خلاقیت و غیره ممکن است در این مرحله تا حدی انتزاعی به نظر برسند، بنابراین مراحل بعدی به شما کمک می‌کند تا برنامه‌های مشخصی برای توسعه آنها ایجاد کنید.

مرحله 3. شخصیت و ویژگی های خود را ارزیابی کنید

این مرحله به منابع خارجی نیاز دارد که بتوانید از آنها برای شناسایی شخصیت، نقاط قوت و خلق و خوی خود استفاده کنید. اگر قبلاً از ابزاری مانند نشانگر نوع Myers-Briggs (MBTI) استفاده کرده‌اید، می‌توانید نتایج خود را جستجو کنید یا دوباره از آن استفاده کنید. یا می توانید از یک ابزار شخصیتی متفاوت، یک ارزیابی 360 درجه، یک شاخص هوش هیجانی، یا ارزیابی دیگری متناسب با نیازها و اهداف خود استفاده کنید.

حتی اگر ارزیابی های شخصیتی ممکن است نادقیق به نظر برسد، این مرحله مهم است. پاسخ‌هایی که پیدا می‌کنید می‌توانند به شما کمک کنند تا برنامه توسعه خود را به‌جای یک رهبر، برای خود و خلق و خوی واقعی‌تان شخصی‌سازی کنید. این می تواند به شما کمک کند برنامه ای بسازید که واقعاً به آن علاقه دارید، که می تواند بین برنامه ای که واقعاً استفاده می کنید و برنامه ای که استفاده نمی کنید تفاوت ایجاد کند.

مرحله 4. ارزش های برتر خود را بنویسید

ارزش های برتر شما جنبه دیگری از سبک رهبری خاص شماست که باید روی کاغذ بیاورید. این مهم است زیرا ویژگی های رهبری به روش های کمی متفاوت توسط افرادی با ارزش های متفاوت تعریف می شود. همچنین، ارزش‌های شما نحوه بیان آن ویژگی‌ها و همچنین اهدافی را که برای رسیدن به آن تلاش خواهید کرد، تعیین می‌کند.

ارزش های اصلی تصمیمات شما را در مورد همه چیز هدایت می کنند و تغییر آنها بسیار دشوار است. اگر ارزش‌های خود را بشناسید، درک بهتری از نحوه نوشتن یک برنامه مؤثر خواهید داشت که در دراز مدت برای شما بسیار مرتبط خواهد بود.

فهرستی از ارزش‌های اصلی را بررسی کنید، مانند این مورد توسط جیمز کلیر، و تقریباً 10 مورد را انتخاب کنید که برای شما برجسته است. سپس، آنها را به تعداد انگشت شماری محدود کنید که بیشتر شما را تعریف می کند و نمی خواهید بدون آنها زندگی کنید.

مرحله 5. ادراک خود را در مقابل نظرات دیگران بررسی کنید

پس از تکمیل ارزیابی خود، ممکن است فکر کنید که حقیقت پایه را کشف کرده اید (و ممکن است این درست باشد). با این حال، جمع آوری نظرات درباره خود از دیگرانی که شما را به خوبی می شناسند بسیار مهم است.

با تعدادی از اعضای خانواده، دوستان و همسالان خود که مورد اعتمادترین هستند تماس بگیرید. از آنها بخواهید کلمات کلیدی را که فکر می کنند رفتارها و نقاط قوت همیشگی شما را توصیف می کند، بنویسند.

بعد، هر کاری می توانید انجام دهید تا متوجه شوید وقتی دیگر کارمندان در مورد شما نیستید چه می گویند. ممکن است لازم باشد این اطلاعات را از یک همتای مورد اعتماد دریافت کنید.

درباره چگونگی شروع افزایش چابکی استراتژیک تیم خود از امروز بیشتر بیاموزید.

چه نظرات دیگران منصفانه باشد یا نه، به توانایی شما برای موثر بودن به عنوان یک رهبر کمک می کند. می توانید انتخاب کنید که نظرات دیگران بر انتخاب اهداف توسعه ای شما تأثیر بگذارد (مرحله 7)، یا می توانید آنها را نادیده بگیرید.

اگر تفاوت قابل توجهی بین مثلاً یکی از ویژگی های شخصیتی شما و آنچه دیگران در مورد شخصیت شما می گویند وجود دارد، در نظر بگیرید که آیا آنها می توانند درست باشند یا خیر. اگر اینطور است، ممکن است فرصت عالی دیگری برای توسعه پیدا کرده باشید.

مرحله 6. یک بیانیه چشم انداز شخصی تهیه کنید

بینش خود را از مراحل قبلی ترکیب کنید و آنها را به یک بیانیه چشم انداز شخصی تبدیل کنید. این بیانیه به طور خلاصه آنچه را که در مورد خودتان آموخته اید خلاصه می کند و هدفتان را به شما یادآوری می کند.

بیانیه چشم انداز شخصی ممکن است فقط بر روی شغل شما متمرکز باشد یا ممکن است ماموریت بزرگتری را بیان کند. برای مثال، این ماموریت اپرا وینفری است: «معلم بودن. و به خاطر الهام بخشیدن به دانش‌آموزانم که بیشتر از آنچه فکر می‌کردند شناخته شوم.»

مدیر عامل شرکت سوپ کمپبل، دنیس موریسون، دیدگاهی دارد که کمی بیشتر را در بر می گیرد: “برای خدمت به عنوان یک رهبر، زندگی متعادل و به کارگیری اصول اخلاقی برای ایجاد تفاوت قابل توجه.”

در مقابل، جان رامپتون، بنیانگذار Hostt.com، یک بیانیه چشم انداز بسیار متمرکز بر کسب و کار دارد: “من می خواهم آن را طوری بسازم که هر فردی در جهان بتواند از عهده شروع کسب و کار خود برآید.”

هنگامی که بیانیه چشم انداز شخصی خود را می نویسید، مطمئن شوید که سه عنصر زیر را شامل می شود:

• ارزش ها و اصولی که تصمیمات شما را هدایت می کنند

• ویژگی ها یا ویژگی هایی که می خواهید تجسم کنید

• هدف اصلی یا دو هدفی که می خواهید به آن برسید

همیشه می توانید بیانیه چشم انداز خود را بعداً تجدید نظر کنید! شما فقط نیاز دارید که قانون اساسی شخصی شما باشد که مسیری را که امروز می خواهید بروید را به شما یادآوری کند. اگر الهام بخش شما متوقف شد، می توانید آن را تغییر دهید.

مرحله 7. مهارت هایی را برای توسعه انتخاب کنید

هنگامی که یک بیانیه چشم انداز شخصی دارید که ارزش ها، شخصیت و مسیر انتخابی شما را بیان می کند، آماده هستید تا بر مهارت های رهبری خاصی که باید توسعه دهید تمرکز کنید.

ابتدا فهرستی از مهارت هایی که در حال حاضر دارید بنویسید. این مهارت ها می توانند در دسته هایی مانند فنی، رهبری، شخصی و بین فردی قرار گیرند. وقت بگذارید و هر تعداد مهارت را که می خواهید فهرست کنید. اگر یک رزومه به روز دارید، می تواند کمک کند.

در مرحله بعد، فهرست خود را بررسی کنید و مشخص کنید که کدام مهارت ها نقاط قوت شخصی هستند و کدام بخش ها برای توسعه هستند. شما می توانید درک خود از نقاط قوت و ضعف خود را در مقابل نظرات همتایان یا مربیان مورد اعتماد بررسی کنید.

در نهایت، این لیست را با لیست خود از ویژگی های رهبران بزرگ مقایسه کنید. آیا هر یک از مهارت هایی که به عنوان زمینه های توسعه مشخص شده اند، فرصت هایی برای ایجاد یکی از آن ویژگی ها خواهند بود؟ آیا هر یک از این زمینه های توسعه با نقاط ضعفی که دیگران فکر می کنند شما دارید همخوانی دارد؟

فقط چند مهارتی را که می خواهید یاد بگیرید یا بهبود ببخشید انتخاب کنید. ضروری است که این مهارت ها از ارزش ها و دیدگاه شما حمایت کنند. اگر مهارتی از دید شما پشتیبانی نمی کند اما مثلاً باعث می شود در نظر دیگران خوب به نظر برسید، احتمالاً نباید آن را انتخاب کنید.

مرحله 8. اهداف فوق العاده خاص را بنویسید

در مرحله بعد، مهارت هایی را که می خواهید یاد بگیرید به ترتیب از مهم ترین به کم اهمیت ترین اولویت بندی کنید. مهارت‌های برتر شما ممکن است آن‌هایی باشند که از دید شما حمایت می‌کنند، روی شغل شما تأثیر می‌گذارند، یا یادگیری مهارت‌های دیگر را آسان‌تر می‌کنند.

در مرحله بعد، بر اساس فهرست مهارت های اولویت بندی شده خود، دو تا سه هدف بزرگ و جسورانه بنویسید که دستیابی به آنها در میان مدت و بلندمدت دشوار اما الهام بخش خواهد بود. اگر تا حدودی کلی به نظر برسند اشکالی ندارد.

سپس، زیر هر یک از اهداف بزرگ، چند هدف کوچکتر و افزایشی بنویسید تا به شما کمک کند به سمت آنها حرکت کنید. این اهداف کوچکتر را خاص، قابل اندازه گیری، قابل دستیابی، واقع بینانه و محدود به زمان (SMART) قرار دهید.

وقت خود را به طوفان فکری روش های موثر یادگیری این مهارت ها اختصاص دهید. شما باید روش هایی بیابید که برای شما مفید باشد و متعهد به دنبال کردن آنها باشید.

فرصت های یادگیری در اطراف ما وجود دارد، تقریباً همیشه، به خصوص در محل کار. از خود بپرسید که آیا رویدادهای بزرگی در محل کار وجود دارد که می توانید از آنها به عنوان فرصت های یادگیری استفاده کنید، همراه با تعاملات روزانه و مکانیسم های بازخوردی که می تواند به شما کمک کند. ممکن است داوطلب شوید تا با یک حساب کاربری جدید کار کنید یا مسئولیت جدیدی را بر عهده بگیرید. به دنبال چالش هایی باشید که از دیدگاه شما حمایت می کند.

در یک سند، بیانیه چشم انداز شخصی خود، اهداف مهارتی خود، گام های محدود به زمان برای دستیابی به هر هدف، ابزارهایی که استفاده می کنید و افرادی که می توانید برای کمک به شما تماس بگیرید را بنویسید.

مطمئن شوید که طرح چیزی است که اغلب می‌بینید، می‌توانید در حین کار از آن استفاده کنید و در صورت نیاز می‌توانید آن را اصلاح کنید. می‌توانید آن را روی دیوار دفتر، در تقویم دیجیتال، جلوی برنامه‌ریزتان یا هر جای دیگری که برایتان مناسب است داشته باشید.

مرحله 9. برنامه نوشته شده را ایجاد کنید

در این مرحله، شما اساساً می دانید که چگونه یک رهبری-توسعه ایجاد کنید برنامه ریزی کنید. اگر همه چیز را یادداشت کرده اید، این مرحله فقط برای اطمینان از این است که طرح به شکلی است که برای شما مفید باشد. با یک برنامه تدوین شده، آماده شروع اجرای آن در محل کار هستید.

کشف کنید که چگونه کارگاه های آموزشی رهبری CMOE می تواند تغییرات پایدار ایجاد کند و نیازهای منحصر به فرد رهبران شما را برطرف کند.

پیدا کردن چگونه

اجرای برنامه رهبری-توسعه شما

در حالی که بر روی برنامه توسعه رهبری تکمیل شده خود کار می کنید، باید از یک سیستم منظم برای ثبت پیشرفت خود استفاده کنید. اندازه گیری پیشرفتی که می کنید می تواند به شما انگیزه دهد که به کار در جهت اهداف خود ادامه دهید.

این همچنین می تواند به شما کمک کند که در صورت مواجهه با موانع دشوار در برنامه خود یا مشاهده مسیر احتمالی جدید، از مسیر خارج نشوید. وقتی دقیقاً می دانید در کجای برنامه خود قرار دارید، می توانید به راحتی آن را تغییر دهید تا چالش ها و فرصت های جدید را در نظر بگیرید.

اگر می توانید، یک مربی – یا یک رهبر که بالاتر از شماست – استخدام کنید تا شما را در برنامه تان راهنمایی کند. ممکن است لازم باشد یک جلسه اولیه با یک مربی بالقوه برنامه ریزی کنید تا برنامه خود را به او نشان دهید و از او بازخورد بخواهید. اگر ارتباط خوبی بین خود احساس می کنید، ممکن است بپرسید که آیا او مایل است از شما در دستیابی به اهدافتان حمایت کند.

در نهایت، به خواندن و تماشای دیگر رهبران بزرگی که تحسین می کنید ادامه دهید. دیدن ویژگی ها و مهارت های آنها به شما یادآوری می کند که چرا می خواهید توانایی رهبری خود را توسعه دهید و این به شما انگیزه می دهد تا به بهترین رهبر تبدیل شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد توسعه خط لوله رهبری در سازمان خود، با CMOE تماس بگیرید.

برچسب ها: دکتر سامان خردمند مهررهبری کسب و کار
در تلگرام
کانال ما را دنبال کنید!
در اینستاگرام
ما را دنبال کنید!
در یوتوب
ما را دنبال کنید!

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.

جستجو برای:
مَکتَب‌خونه کاسِبی
مکتب‌خونه کاسبی دکتر سامان خردمند مهر
مکتب‌خونه کاسبی دکتر سامان خردمند مهر
دانلود رایگان کتابچه‌های کسب‌وکار
کتابچه بیزینس
پرسش و پاسخ مشکلات کسب‌وکار
پویش راه‌حل سامان خردمند مهر
دسته‌ها
  • اخبار
  • اقتصاد رفتاری
  • بازاریابی و فروش
  • پادکست
  • توسعه کسب‌ و کار
  • چک لیست‌ ها
  • درسنامه‌
  • رهبری کسب‌ و کار
  • کتابچه آموزشی
  • مقالات
  • مکتب خونه کاسبی
  • منتورینگ کسب و کار
  • ویدئو
نوشته‌های تازه
  • چرا منابع انسانی بدون اقتصاد رفتاری ناقص است؟
  • اپیزود چهارم ترن
  • چک‌لیست اجرای اقتصاد رفتاری در منابع انسانی
  • نقش اقتصاد رفتاری در توسعه منابع انسانی سازمان‌ها در سال 2025
  • کتابچه راهنمای رفتارهای اقتصادی برای خانواده ایرانی
دکتر سامان خردمند مهر

دکتر سامان خردمند مهر  متخصص برجسته در حوزه مدیریت و توسعه کسب‌وکار است. با داشتن دکترای تخصصی مدیریت توسعه کسب‌وکار و دانش‌آموخته دکترای حرفه‌ای مدیریت توسعه کسب‌وکار از مدرسه کسب‌وکار هاروارد، او همواره به‌عنوان یک معلم و مشاور با تجربه، فعالیت کرده و دانش و دیدگاه‌های نوین جهانی را به دنیای کسب‌وکار ایران آورده است.

برای دکتر سامان خردمند مهر، موفقیت تنها با رشد فردی و سازمانی به دست می‌آید، و این فلسفه در تمامی زمینه‌های کاری و مشاوره‌ای‌اش مشاهده می‌شود. او در ابتدا به‌عنوان توسعه‌دهنده ارشد کسب‌وکار وارد دنیای مشاوره شد و توانست استراتژی‌های موفقیت بخش برای کسب‌وکارها و سازمان‌ها ایجاد و اجرایی کند. از آن زمان، این سفر ادامه داشت و به عنوان کوچ و منتور، به بیش از ۱۰۰ رهبر ارشد کسب‌وکار در سرتاسر دنیا کمک کرده است تا چالش‌ها را به فرصت تبدیل کرده و به تحول اساسی دست یابند.

  • 02172418999
  • info@drsamankheradmand.com
فهرست سفارشی
  • منتورینگ تخصصی
  • چک لیست
  • پادکست تِرَن
  • اخبار
  • کتابچه آموزشی
  • مکتب خونه کاسبی
  • پخش زنده آموزش کسب و کار
مجور فعالیت
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت در اختیار دکتر سامان خردمند مهر می باشد. ۲۰۲۵

ورود

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

هنوز عضو نشده اید؟ عضویت در سایت